Lägg till en ny sida genom att högerklicka på valfri länk i menyn och välj Ny huvudsida.

Sidtyp

Normal sida
En normal sida lägger till en ny sida med tillhörande länk i menyn.

Egen vald webbadress
Detta alternativ ger dig möjlighet att länka till en egen vald/extern url i menyn.

Endast menykategori
Detta alternativ länkar inte till någon sida utan skapar en menykategori.

Sidmall

En sidmall är till för att kunna presentera ditt innehåll enligt en specifik sidlayout. Exempel på sidmallar kan vara:

En kolumn
Denna mall har endast en kolumn och är teltäckande.

Två kolumner
Denna mall är uppbyggd med två kolumner med möjlighet att lägga till innehåll i vardera kolumn.

Publiceringstyp

Publicera direkt
Väljer du publicera direkt kommer sidan att visas publikt och vara synlig för besökare.

Förhandstitt
Förhandstitt visar endast sidan för administratören och inte för besökaren. Detta alternativ är bra om man vill se hur sidan ser ut innan den skall visas publikt.

Sidnamn

Detta blir sidans titel och länknamn. Detta namn ska vara relevant till sidans innehåll.
Obs! Du kan ange en mer utförlig och specifik titel under Övrigt.

Övrigt/Avancerat

Titel (Meta-title)
Ange en unik och relevant titel för sidans innehåll. Denna titel används i webbläsarfönstret och som rubrik i sökresultatet hos sökmotorer.

Sökord (Meta-keywords)
Ange unika sökord som har hög relevans till sidans innehåll. Separera orden med kommatecken och använd max 5-7 sökord enligt rekommendation.

Beskrivning (Meta-description)
Denna text skall ge en kort och relevant beskrivning av sidans innehåll. Det är denna text som exempelvis kan användas i sökresultatet hos sökmotorer för att beskriva en sida. Rekommendationen är att använda max 155 tecken.

Startsida
Välj om den aktuella sidan ska vara din hemsidas startsida.

Inkludera sidan i sökresultatet
Om du har en sökfunktion på din hemsida så kan du välja om sidan ska vara synlig eller ej i sökresultaten.

Inkludera sidan i meny
Välj om sidan ska vara synlig eller ej i din meny.

Inkludera sidan i sitemap
Om du har en sitemap på din hemsida så kan du välja om sidan ska vara synlig eller ej i den.