Under Moduler hittar ni Eventkalendern (Om ni har detta tillval).

Skapa/ Ta bort kalender

Börja med att skapa en kalender, under denna rubrik kan man även döpa om eller radera en kalender.

Administrera Eventkalendern

Klicka på ett datum i kalendern, fyll i eventnamnet i rutan som kommer upp, därefter OK.
Därefter administreras själva eventet till höger.

Aktivera anmälningsformulär

För varje event är det möjligt att aktivera ett anmälningsformulär. Det ingår ett standardformulär.
För att kunna aktivera det krävs det först att en avsändaradress och mottagaradress läggs till, klicka på menylänken Administrera bokningsformulär för detta.

Administrera bokningsformulär
För att kunna aktivera formuläret krävs det en avsändaradress och mottagaradress.

Infoga Eventkalendern på sidan

Gå till redigerarläget, klicka på "Lägg till nytt innehåll" som finns längst upp på varje sida i redigerarläget.
Välj "Kalendarium" i listan till vänster. Välj alla eller separat event. Välj Förhandstitt eller publicera direkt. Klicka sen längst ner på sidan #Infoga valt innehåll"

Kalendariet kan flyttas upp eller ner på sidan genom att använda pilarna. Kalendariet Kan läggas in på flera sidor.

Om du vill skapa en länk till det från menyn el liknande så är adressen: https://www.dinsida.se/calendarium.aspx
Det år också att länka direkt till exempelvis: https://www.dinsida.se/calendarium/eventnamnet

Gällande längre event (flera dagar). Det visas bara en "datumplatta" för startdatum.
Men i själva eventet så kan man se att datumen är utsatta längst upp till vänster bredvid startdatumet.