Den nya bilduppladdaren är boostad med flera nya finesser. Bilduppladdaren och bildspel är numera samma funktion.
Det går även att lägga till "Blänkare" vilket är en ren textyta, med en bakgrundsfärg.
En annan finess är att det går att byta format på redan uppladdad bild, dvs. ingen ny bilduppladdning är nödvändig.

I uppgraderingen till nya Bilduppladdaren har vi lagt till en exempelartikel som visar smakprov på vad som går att göra.

IKONERNA

Ladda upp bilder, vid uppladdning av bild nr 2 skapas ett bildspel. Max 10st bilder per bildspel

Skapar en yta med endast text (utan bild). Går bra att kombinera med bilder/bildspel.

Byt bildformat eller ändra beskärning/zoom på redan uppladdade bilder.

Bildspel-preview. Denna ikon visas om det finns mer än 1st bild uppladdad (dvs. bildspel)
Klicka på den för att se bildspelet rulla.

Raderar bild för bild, OBS Var uppmärksam, vid bildspel raderas den bild vars “tumnagel” (till höger) har en markering.

RUBRIKERNA

(Fx filters) - Hotta upp bilden med ett “Instafilter”

(Bildtext) - Placera biltexter på bilden/bilderna. Upp till 2st separata texter per bild/blänkare

Här väljs fonter (typsnitt), storlek och färger. Enklast är att prova sig fram. Genom att använda “blanksteg” i textytan gör det att förlänga den färgade bakgrunden. OBS ibland kan storleken på typsnittet skilja sig mellan admin-läget och wysiwyg, som sagt prova er fram.

Välj ruta för placering av text

(Effekt) - Förprogrammerade effekter, går ej att kombinera med “Bildtext"

I dagsläget finns endast 1st effekt. Om ni önskar kan vi skapa en "Effekt" som är helt unik för erat Brand.
En effekt innehåller olika förprogrammerade element som typsnitt, storlekar, färger och hover effekt mm.
Fördelen med dessa effekter är att arbetet blir otroligt smidigt. En delikat liten effekt kan även lyfta upplevelsen enormt för besökaren.

(Länka) - Länka bilden/blänkaren

(Alt text) - En alternativ text till bilden. Det är extra viktigt för de med nedsatt syn och för de som använder skärmläsare. Alt text är inte nödvändigt för sökmotoroptimeringen.

(Slider) - "Slider" dyker upp i menyn när bild nr 2 har lagts till (bildspel).
Här ställer man in hastigheten på bilspelet samt väljer pilar om man nu önskar det.